Tam Açılım Ray

 

Çekmece sistemleri günümüzde muazzam bir ilerleme kaydederek oldukça teknik bir kolaylık sağlayacak konuma yerleşmiştir. Çekmeceler, günümüzde yaşamın hemen her alanında en çok kullanılan mobilya parçaları olmakla beraber mobilya tasarımlarının da vazgeçilmez tasarım unsuru olarak değerlendirilmektedir. Genel olarak bir ürün tasarımında kullanıcı deneyimi ve memnuniyeti odağa konularak, çeşitli kullanım amaçları dahilinde bir ürün geliştirme söz konusudur. Bir ürünün kişisel ihtiyaçlara yönelik beklentileri karşılayabilmesi, ürün çeşitliliğini ortaya koyduğu gibi ürünün kullanım açısından da farklı fonksiyonlara sahip olabilmesini gerektirmektedir. Bu nedenle çekmeceler ele alındığında, düzenleme ve saklama amacı ile en çok kullanan parçalar olması oldukça normal bir durumdur. Çekmecelerin kullanım amacına ve kullanım miktarına bağlı olarak Çekmece sistemleri ve ray fonksiyonları değişiklik gösterebilmektedir. Çekmecelerdeki bu farklılık, ray sistemleri olarak bilinen teknik olarak kapsamlı ve kolay kullanıma sahip bir kullanıcı deneyimini ortaya koymaktadır.

 

Bilindiği üzere çekmeceler, yaşam alanlarında ve iş alanlarında farklı amaçlar ile kullanılmaktadır. Çekmecelerin tam kapasite de kullanılabilirliği ya da düzenlemeyle saklama alanlarına yönelik çözümlere bağlı olarak kısmi kapasite ile kullanılabilirliği söz konusudur. Son yıllarda gelişmiş teknik kullanımları ile çekmece ray sistemleri iki farklı fonksiyon ile karşımıza çıkmaktadır. Bunlardan bir tanesi çift açılım ray yani tam açılım ray olarak da bilinen sistemlerden bir tanesidir. Diğeri ise tek açılım ray olarak bilinen ve çekmecenin kısmi olarak açılma imkanı tanıyan ray sistemidir. Tam açılım ray sisteminde çekmece, teknik ray sistemi sayesinde tam olarak dolap ya da içinde bulunduğu iskeletin dışına çıkabilmekte ancak ray sisteminin içinde kalabilmektedir. Çekmecenin bu sayede tam kapasitede kullanılabilir oluşu, kullanıcı deneyimi açısından çekmecelerin maksimum kapasitede kullanılabilirliğini sağlamaktadır. Bu tip ray sistemleri genellikle mutfak ya da banyo gibi fazla ürün saklama amacı ile tercih edilmektedir.

 

 

 

Tam Açılım Ray Özellikleri

 

Çift açılım ray olarak da bilinen tam açılım ray kullanıldığı Çekmece ya oldukça işlevsel bir kullanım özelliği sunmaktadır. Bu ray sisteminin kullanıldığı çekmecelerde, mobilyada ya da uygulanan alandan tam anlamıyla kullanılabilir olmasıdır. Çekmecenin bu şekilde kullanılabiliyor oluşu iç haznesinin olabildiğince fazla ürün muhafaza edilmesini sağlamaktadır. Aynı zamanda burayı sisteminin özelliklerinden birisi olan ağırlık dengeleme mekanizması sayesinde, çekmece içerisinde yer alan ürünlerin ağırlığı dengeli bir şekilde dağıtılarak mobilyaya fazladan bir yük yüklenmemiş olmaktadır. Tam açılım ray modeli bu sayede genellikle mutfak dolaplarında, banyo dolaplarında, büyük ve ağır yük kapasitesinin taşınması gereken özel tasarım konseptlerde sıklıkla kullanılmaktadır.

 

Tek açılım raylara kıyasla tam açılım ray sistemi çekmecenin ait olduğu mobilya iskeletinden ayrılmadan kolay hamlelerle açılabilmesine olanak tanımakla beraber, minimum güç uygulayarak çekmecenin kapatılabilmesi ne de büyük bir derecede kolaylık sağlamaktadır. Bu tarz ray sistemi, yekpare yani entegre olarak kullanılabildiği için imalat sektöründe fazladan bir montaj ya da birleştirme işlemi yapılmasına gerek duyulmamaktadır. Üretilecek olan mobilyalar için ya da iskelet modellemeleri için hazır bir şekilde çekmece sistemine kurulan bu raylar, çekmecenin yerleşimi işlemi gerçekleştirdikten sonra hazır bir şekilde kullanım deneyimine sunmaktadır. Hem imalat sektörü için hem de tüketiciler olan kullanıcılar için büyük bir derecede kolaylık sağlayan bu ray sistemleri, maksimum taşıma kapasitesi ile beraber güç gerektirmeyen açma kapama hareketi sayesinde de tüketiciler tarafından büyük alanlar için tercih nedeni olarak ele alınmaktadır. Ürünlerin ayırt edici özellikleri arasında yer alan bu sistemler, yalnızca kullanıcı açısından kolaylık sağlamakla kalmaz aynı zamanda ürünlerin uzun süre boyunca dayanıklı bir şekilde kullanılmasına da olanak tanımaktadır.

 

Gelişmelerden Haberdar Olun

Ürün ve duyurulardan anında haberdar olmak için bültene kaydol.

WhatsApp Yol Tarifi Al Hemen Ara