Bilyalı Ray

 

Son dönemlerde bir çok sektörde oldukça pratik ve yenilik içeren teknik parçalar sık bir şekilde kullanılmaktadır. Genel olarak bireylerin gündelik yaşam tarzları ele alındığında insanların gündelik yaşamlarını kullandıkları ürünlerin pratik, kolay ve rahat bir şekilde kullanılabiliyor olması söz konusu bu yeniliklerin ve teknik iyileştirmelerin yapılma nedenleri olarak ele alınabilmektedir. Gündelik yaşam tarzı alındığında ise kişiler genellikle mobilya tarzı ürünleri gün içinde sıklıkla kullanmaktadır. İster yaşam alanlarında isterse de imalat ya da ofis gibi işyerlerinde kullanılıyor olsun, söz konusu mobilya ürünleri hayatımızın hemen hemen her alanında vazgeçilmez bir konumda yer almaktadır. Durum böyle olunca insanların her gün kullandığı en sık parçalarda kullanım kolaylığı ve rahatlığı ön plana alınmaktadır. Kullanım kolaylığı açısından mobilya ürünlerinde çekmeceler, büyük bir açıdan düzenleme ve saklama amacını yerine getirmektedir. Çekmeceleri, kullanıcılar açısından önemli olan beklentileri karşılayabilmesi için ise kullanılan ray sistemleri oldukça gelişmiş bir şekilde günümüzde değerlendirilmektedir. Genel olarak çekmece ray sistemleri kendi içinde birden fazla türe ve modele ayrılabilmektedir. Bunlar arasında en çok bilinen ray sistemlerinden birisi beyaz raylar olarak bilinmekle beraber son dönemde en çok kullanılan modeller arasında tam açılımlı ya da tek açılımlı ray sistemleri bulunabilmektedir. Bilyalı ray ise gündelik yaşamda en çok kullanılan Çekmece türlerinde en sık tercih edilen ray sistemleri arasında yer almaktadır. Teleskopik bilyalı ray olarak da bilinen bu ray türü, Çekmece kullanımında muazzam bir deneyim ve etki yaratmaktadır. Temel olarak çalışma prensibi oldukça pratik ve kolay bir şekilde gerçekleşen bu sistemlerde çekmeceden çalışma hareketleri oldukça rahat ve kendiliğinden gelişen bilmektedir. Aynı zamanca çekmecenin sonuna kadar açılıp, aynı hareketle sonuna kadar kapanmasını sağlayan teknik sistem sayesinde çekmeceler açılma ve kapanma hareketinde takılmadan ya da rayından çıkmadan hareket ettirilebilmektedir.

 

 

 

Bilyalı Ray Kullanımı ve Avantajları

 

Çekmece sistemleri, günümüzde oldukça yenilikçi ve gelişmiş teknolojilerle üretilmekle beraber sahip olduğu özellikler açısından hem kullanıcılar için hem de üretim sektöründeki mobilyacılar için önemlidir. Kullanıcılar açısından çekmecelere kullanım kolaylığı sağlamakla beraber sorunsuz bir deneyim elde edilmesine de imkan tanıyan bu sistemler kullanıcılar açısından ne kadar keyifli bir deneyim sunuyor ise imalat sektöründeki üreticiler için de o kadar pratik bir imalat süreci sunmaktadır. Bilyalı ray kullanımı sayesinde çekmece sistemlerinin çalışma prensibi oldukça kolay ve rahat bir şekilde sürebilmektedir. Bu sistemin kullanıldığı çekmeceler, kullanıcılar açısından çekmecenin sonuna kadar açılmasına imkan tanımaktadır. Bu sayede çekmeceyi kullanan kişilerde çekmecenin iç hazne kullanımı rahat bir şekilde gerçekleştirebilmektedir.

 

Bilyalı ray sistemleri kendi içinde farklı kategorilere ayrılmaktadır. Frenli ve frensiz olarak üretilen bilyalı ray modellerinde geniş kızaklı olan ray sistemi oldukça sağlam bir yapıda üretilebilmektedir bu sayede fazla bir yük taşıma kapasitesine sahiptir. Kızak genişliği görece küçük olan ray sistemi ise çok fazla ağırlık taşımayacak olan çekmecelerde tercih edilmektedir.

 

Fren özelliği bulunmayan çekmecelerde, kapanma hareketi yapıldığında çekmece kendiliğinden kapanma fonksiyonuna sahip değildir. Ancak fren özelliği eklenmiş olan ya da eklenebilen modellerde çekmece kullanımında fren fonksiyonu yer almaktadır. Diğer fren özellikli olan çekmece raylarına kıyasla bu modellerin tercih edilebilme durumu ise çekmecenin sonuna kadar açılabilme özelliğinin bu ray ile sağlanıyor olmasından kaynaklanmaktadır. Montaj açısından da oldukça kolay ve pratik bir kurulum imkânı sağlayan bilyalı ray modelinde çekmecenin kapanma hareketi kendiliğinden ve oldukça yavaş bir şekilde de gerçekleşmektedir.

 

Gelişmelerden Haberdar Olun

Ürün ve duyurulardan anında haberdar olmak için bültene kaydol.

WhatsApp Yol Tarifi Al Hemen Ara