Çift Açılım Ray

 

Mobilya sektöründe yer alan ya da biraz olsun mobilya tasarımından anlayan kişiler çekmeceler ile ilgili kullanılan ray sistemleri hakkında temel bazı bilgilere sahip olabilir. Çekmece sistemlerine dair herhangi bir şekilde bilgi sahibi olmayan kişiler ise çekmece kullanın tecrübelerinden elde edindikleri bilgilere göre ve deneyim tecrübesine göre çekmecelerin bazı zamanlarda tam kapasite de açılabilir, bazı zamanlarda ise kısmi olarak açılabildiği tecrübesine sahiptir. Kullanım alanına ve kullanım amacına bağlı olarak değişiklik arz edebilen bu sistemlerde çift açılım ray olarak bilinen Çekmece türü aynı zamanda tek açılım ray olarak farklı bir çeşitte de üretimi sağlanmaktadır.

 

Genel olarak çekmece ray sistemleri ele alındığında, son yıllarda üretilen ve geliştirilen teknolojiler sayesinde hem imalat sektöründe hem de kullanıcılar açısından müşteri deneyiminde olağanüstü beklentiler ve memnuniyet durumları gelişebilmektedir. Bu durumların başında müşterilerin çekmeceleri tam kapasite kullanabiliyor olmaları, çekmeceleri sonuna kadar açabiliyor olmaları, çekmecenin açılıp kapanmasında sessiz ve yumuşak bir hareket ile çalışıyor olması, mekanı ve alanına yönelik özel Çekmece sistemlerin kullanılabiliyor olması, Çekmecelerin aynı zamanda sert açılıp kapanma hareketine karşılık fren ile kullanılıyor olması gibi özellikler muazzam derecede bir kolaylık ve konfor sunmaktadır. Çift açılım ray da bu teknolojilerden birisi olarak kullanıcılar açısından genellikle en çok tercih edilen ray sistemlerinden birisi olarak ele alınmaktadır. Bu ray sisteminin özellikleri arasında özellikle kullanıcılar tarafından en çok takdir edilen kullanım kolaylığı sağlayan hususu ise çekmecenin tam olarak sonuna kadar açılabilme hareketinin sağlanabiliyor olmasıdır. Çift açılım ray sistemi, genellikle mutfak ya da banyo gibi büyük ebatlı ürünlerin saklanmasında, düzenlenmesi ya da muhafaza edilmesinde kullanılan olan tasarımlarında tercih edilmektedir. Bu sayede büyük ebatlı tabak, tencere, tava, malzeme gibi ürünler çekmeceler içerisine kolaylıkla düzenlenebilmekte ve çekmece de rahat bir şekilde açılıp kapanabilmektedir.

 

 

 

Çift Açılım Ray Özellikleri ve Avantajları

 

Çekmeceler, temel olarak ailelerin ve kişilerin gün içerisinde en çok kullandığı mobilya parçaları ve teknik detaylar olarak ele alınmaktadır. Çekmecelerin gündelik hayattaki ve işlemlerdeki önemli fonksiyonu, kullanım kolaylığı sağlanması ile beraber vazgeçilmez bir aşamaya doğru ilerlemiştir. Çekmecelerin tam kapasitede kullanabiliyor olması ve iç haznesinin net bir şekilde görülebiliyor ve erişilebiliyor olması, kullanım deneyimi açısından oldukça faydalı ve alan tasarrufu sağlayan önemli bir gelişim unsurudur. Çift açılım ray çekmece kullanıcı tarafından çekildiğinde rayların birbiri üzerindeki hareketi sayesinde çekmece sonuna kadar açılabilmekte bu sayede çekmecenin iç haznesi tam kapasitede rahatlıkla kullanılabilmektedir. Ayrıca tam kapasite de kullanılabilecek olan çekmece, ray sisteminin ağırlık ölçme ve dengeleme kapasitesi sayesinde de mobilyanın genel yapısına ve iskeletine fazladan bir ağırlık bindirme olmadan yük dengesini profesyonel bir şekilde sağlayabilmektedir.

 

Çift açılım ray tek açılım raylara kıyasla haznenin tamamının iskeletten dışarıya kadar çıkabilmesine imkan tanımaktadır. Çekmecenin tam kapasitede haznesinin kullanılabiliyor olması ve ağırlığı dengeliyor olması bu tarz çekmece ray sistemlerinin genellikle mutfak gibi yük kapasitesi açısından fazla ve düzenlenmesi mecburi olan alanlarda tercih ediliyor olmasının temel sebebi olarak ele alınmaktadır. Aynı zamanda, bu ray sisteminin çekmecenin yan yüzeyine ve mobilyanın iskelet tarafına gelecek ve birbirleri ile eklemlenecek olan kısımlarında gerekli olması hallerde çekmece, iskeletten çıkarılabilecek ve de işlemler bitirildikten sonra yeniden yerine kolaylıkla yerleştirilebilecektir. Bu sayede ray sistemi, yekpare bir şekilde mobilyanın iç yüzeyine kolay bir şekilde monte edilebilmekte, gerekli olan durumlarda ise yeniden sökülüp takılabilmektedir.

 

Gelişmelerden Haberdar Olun

Ürün ve duyurulardan anında haberdar olmak için bültene kaydol.

WhatsApp Yol Tarifi Al Hemen Ara